Rólunk

Több mint tíz éve tervezünk, alkotunk és működtetünk teljeskörű üzleti kommunikációs-, valamint csoportmunka támogató megoldásokat személyre szabottan, kiváló minőségben, mégis költséghatékonyan.

Lépésről lépésre építkezünk

Lépéseink egymásra épülnek. Attól függetlenül, hogy sajtótájékoztatóhoz, otthoni munkakörnyezethez, hibrid munkavégzéshez, műtét közvetítéséhez, vagy éppen egy vezetői tárgyalóteremben kell létrehoznunk teljes audiovizuális- és IT-struktúrákat, mindenre találunk megfelelő megoldást.

Nálunk a tapasztalat és az innováció kéz a kézben jár​

Noha az elmúlt másfél évben sokan kezdtek el hasonló területen dolgozni, mi már korábban is jelen voltunk minden iparági szemléletváltásnál, amely az IT-ban és az audiovizuális trendekben az elmúlt években végbement. Tapasztalatunknak köszönhetően már akkor látjuk a technológiai trendek változásait, amikor a piac még nem áll készen az átalakulásra: gyakorlatilag előre dolgozunk, megtartva/növelve saját és ügyfeleink versenyképességét.

Legyen szó Microsoft Teams, Zoom, Webex, Google Meet, GoToMeeting vagy szinte bármilyen platformról, a partnereink távmunka igényeit maximálisan támogatni tudjuk. Sikerünk abban áll, hogy megrendelőink üzleti igényeit megértjük, egészben látjuk, és az elejétől a végéig mi építjük ki azt a rendszert, amely általában csak több, különböző szakterületet lefedő, egymástól független csapat bevonásával érhető el.

Erre kiváló példa a pandémiás időszak kezdete, amikor mi már rutinosak voltunk ezen a területen. A távmunka térnyerésével a cégek többsége is rájött, hogy egyre inkább szüksége van ezekre a megoldásokra, hiszen maga a munka, az értékteremtés is webalapú és audiovizuális eszközökön keresztül történik. Ez a trend a jövőben sem fog visszafordulni: a munkavégzés a legtöbb magyar és nemzetközi vállalkozás esetében is jelentősen átalakult, és a helytől független irodáké lett a főszerep.

Egy lépéssel a piaci igények előtt járunk​

A nemzetközi trendekből már előre látni lehetett, hogy a jövő munkahelyén nagyon fontos lesz a digitális kommunikáció, és a legtöbben videón beszélnek majd egymással. Eleinte persze csak azon nagyvállalatok számára volt jövedelmező egy ilyen léptékű struktúra kiépítése, amelyeknél például a New York és Tokió közötti kommunikációt kellett megoldani.

A cégek többségénél még webkamerát sem alkalmaztak. A vállalati kommunikációra jellemzően helyi hálózaton keresztül, szoba méretű tárgyalókat használtak, ahol elsősorban az volt a fontos, hogy a résztvevők szinte tükörben lássák egymást, úgy, mintha ugyanabban a térben lennének. Jelentős igény volt a vizuális élmény mellett arra, hogy érzékeljék egymást gesztusait, reakcióit is.

Ám a képi megjelenítésről egyre inkább áthelyeződött a hangsúly a funkcionalitásra, és előtérbe került a hangtechnika minősége. Noha még mindig készítünk nagy méretű tárgyalótermeket, általában már nem ez a megoldás az igények fő mozgatórugója.

Meznerics Ádám

Alapító, társtulajdonos, üzletfejlesztési vezető

Tohai Tibor

Alapító, társtulajdonos, technológiai vezető

Gungl Ágoston

Alapító, társtulajdonos, ügyvezető

Egyszerre IT, audiovizualitás és belsőépítészet​

Összetett területhez kell értenünk, hiszen a hardver és szoftver teljeskörű telepítése mellett mi felelünk az adott helyiség hang- és vizuális technológiai megoldásaiért, valamint részt veszünk a terem belső berendezésében is a belsőépítészekkel együttműködve.

Össze kell kötnünk és egységben kell kezelnünk az adott cég különböző részlegeihez – IT-biztonság, karbantartás – tartozó területeket, ahogy értenünk kell azt is, hogy mit szeretne a cég vezetősége.

Még a nagyvállalatok többsége sem rendeli szervezeten belül egyetlen csoporthoz a teljes informatikai rendszert, a kommunikációs- és digitális felületek kezelését, a szerverek üzemeltetését, vagy éppen a vállalati eszközök, valamint dokumentumok adatvédelmének biztonságát.

Szerteágazó feladatkörök, amiből egy esztétikus, képileg és hangilag is jó élményt adó, üzleti célokat támogató megosztást kell létrehoznunk – pontosan ezt az alkotási folyamatot és az elégedett ügyfeleket szeretjük a munkánkban.

Miben vagyunk mások, mint a többiek?

Iparágunkban sokan futószalagon telepített rendszereket hoznak létre, amelybe indokolatlanul sok eszközt építenek bele sokszor tényleges funkció nélkül. Nem ritka, hogy egész struktúrákat másolnak le és alkalmaznak egy munkafolyamatra.

Ennek nincs értelme, ha a felhasználó azt tapasztalja, hogy mindez nem is működik. Mi nem spóroljuk meg a tervezés és az igényfelmérés idejét: pontosan olyan, személyre szabott megoldásokat adunk, amire az ügyfeleknek szüksége van. Ehhez azonban sok beszélgetésen keresztül vezet az út.

Foglaljon hozzánk időpontot!

„Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem.” – Konfuciusz ősi mondása most is megállja a helyét. Tisztában vagyunk vele, hogy ügyfeleinknél elsősorban a vizuális élmény a kipróbálás a meghatározó a döntés előtt.

Ezért folyamatosan fejlesztjük és formáljuk azt a bemutatótermet, ahol a partnerek megtekinthetik az általunk megalkotott demó-eszköztárat. Ezekben a helyiségekben megmutatjuk, hogy mi és hogyan működik. Ez alkalmat ad arra is, hogy beszélgessünk, tervezzünk, megismerjük megrendelőink valós igényeit, és ami nem utolsó szempont, megítéljük, hogy az adott projekt milyen megtérülést jelenthet számukra.

Szakértő kollégánk 24 órán belül jelentkezni fog.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Meznerics Ádám
Üzletfejlesztési vezető
Mottó: „Félsiker, ha egy cégvezető felismeri és megérti, hogy egy külső szolgáltatással még sikeresebbé tehető vállalkozása”

Több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezem a technológiai iparban, ezen belül is egyik erősségem az üzletfejlesztés. A Budapesti Műszaki Főiskolán műszaki menedzser szakon szereztem diplomát. Már kezdetekben is elsősorban a gazdasági rész vonzott, de a műszaki területtől sem akartam eltávolodni. Munkatapasztalataim ezért a kezdetektől egészen a mai napig szervesen kötődnek az informatikai, kereskedelmi és gazdasági tevékenységhez.

2004 és 2018 között a legnagyobb hazai informatikai disztribútornál, a HRP Europe Kft.-nél dolgoztam. Az utolsó időszakban projekt igazgatóként a hozzáadott értékek-, szolgáltatások- és üzletágak fejlesztéséért feleltem. Nagyszerű munkahely volt, azonban még szorosabb kapcsolatot szerettem volna kialakítani a végfelhasználókkal és a gyártókkal, ezért hoztam meg azt a döntést, hogy a saját utamat szeretném járni.

Tohai Tibort a HRP-nél ismertem meg, aki 2012-től 2016-ig dolgozott a cégnél. A Sinaptive 2016-ban alakult, amelyhez én 2018-ban csatlakoztam. Gondolkodásmódunkat és munkáinkat mindig is az együttműködés jellemezte. A kezdeti években is jelentős kapcsolatrendszerrel és szakmai tudással rendelkeztünk, amelyre a mai napig magabiztosan alapozhatunk. Tudjuk, hogy miként szükséges megjelenni a piacon és hogyan lehet elérni azokat a célokat, amelyeket kitűzünk magunk elé.

Nekem van meg az a kapcsolati tőkém, amellyel képesek vagyunk megtalálni azokat a nagy- és középvállalatokból kikerülő partnereket, akiknek szolgáltatásainkat nyújtjuk.

2016-ban a hazai videókonferencia piac a maihoz képest meglehetősen kezdeti fázisban volt. Ám már akkor is látszott, hogy ezekre a megoldásokra egyre szélesebb körben lesz igény. A járvány miatt kialakult helyzet óta pedig a vállalkozások egy jelentős részénél alapvető igény van egy olyan struktúrára, ahol a kollégáik otthonról is ugyanúgy tudjanak dolgozni.

Egyre kisebb cégeknél – akár már két telephely esetén – mutatkozik igény egy központi rendszer kiépítésére, ahol a legújabb audiovizuális megoldások segítik a hatékony és gördülékeny csapatmunkát.

Az iparági trendeket nemcsak követjük, hanem azokat igyekszünk hazai szinten megelőzni. Ez kiemelten fontos a számunkra.

Jelenleg a streaming és a hangosítás területén nagyon sok fejlődési lehetőséget látok még, mert a megrendelők egyre összetettebb és részletesebb igényeket fogalmaznak meg. Értékesítőként azt tapasztalom, hogy a minőség, illetve a komplex gazdasági és technológiai megoldások mindinkább fontossá válnak a vállalkozások számára, amely már túl megy azon, hogy egy eszközzel több legyen az adott cég.

Már nem az a kérdés a vezetők körében, hogy meg van-e az igény egy központilag irányítható audiovizuális rendszerre, hanem, hogy tudatában vannak-e a házon belül kialakított struktúrák korlátaival és hátulütőivel. Minél több ilyen akadályba ütköznek, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy hozzánk fordulnak. Sokszor elég egy beszélgetés, hogy megértsék, miért vagyunk jók abban, hogy vállalkozásuk még eredményesebb legyen.

A Sinaptive mellett a közbeszerzési tanácsadással foglalkozó Future Consulting Services-t vezetem több mint két és fél éve.

Tohai Tibor
Alapító, társtulajdonos, technológiai vezető

„Attól jó egy csapat, ha olyan összehangoltan működik, mint egy zenekar”

Mindig is érdekelt a zene, gyerekként hangmérnök szerettem volna lenni. Ám a műszaki területekhez is vonzódva végül híradástechnika szakon végeztem a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola (ma az Óbudai Egyetem része) Villamosmérnök Karán.

Az egyetem után csaknem 4 évet (2008-2012) dolgoztam egy audiovizuális berendezésekkel foglalkozó, akkor még 14-15 fős cégnél, ahol többek között streameléssel és hangátvitel technikával is foglalkoztam. Itt tanultam meg azt, hogy mi a fontos az ügyfeleknek egy tárgyaló kialakításánál. Egy külön kis részleget alakítottam ki magamnak, miután egyre többen kerestek meg minket sajtótájékoztatók és más események élő közvetítése miatt.

Később egy strukturális átalakulást követően váltottam, és néhány évig televíziós műsorgyártó cégek csapataival dolgoztam külsős munkatársként. A forgatásoknak köszönhetően nemcsak a stúdiók működési hátterét ismertem meg, hanem elmélyült tudást szereztem a digitális tartalomszolgáltatókról is.

Majd újra visszatértem a videokonferenciák világába és egy disztribútor cégnél helyezkedtem el. Ezen keresztül ismertem meg a tulajdonostársakat, akikkel megalapítottuk a Sinaptive-ot.

Tevékenységünk szerteágazó, ezért igen nagy tudásvágyat, nyitottságot és kitartást igényel.

Motivál, hogy a nemzetközi piac gyors változásaira elsőként reagáljunk itthon, és folyamatosan innováljunk, fejlesszünk partnereinknél. A munkámban elsősorban az alkotás és a kreativitás érdekel, és az az inspiráló szakmai folyamat, amíg a nulláról eljutunk egy olyan megoldásig, ami az ügyfeleinknek egyszerre ad kellemes élményt és hoz kézzelfogható üzleti eredményt az együttműködés során.