A legkorszerűbb Zoom Rooms megoldások egyéni igényekre szabva

Lassan két éve már, hogy a járvány hatására a szervezeteknek szerte a világon át kellett alakítaniuk a működésüket. Az addig teljesen ismeretlen kihívások nem csupán a cégeket, de a különböző közintézményeket, az iskolákat és orvosi rendelőket is érintették. Az új munkavégzési modell váratlan megjelenése rövid időn belül követelte meg a hagyományos munkaterek újratervezését, az online biztonság és az együttműködés javítását. És bár napjainkban már magunk mögött tudhatjuk a szükségállapotot, a szervezetek számára továbbra is fontos, hogy egyaránt nyújtsanak otthoni, irodai és hibrid munkavégzési lehetőségeket is.

A digitalizáció mentén kialakult modern munkavégzés egyik legfontosabb szempontja a gördülékeny és dinamikus hibrid irodák illetve tárgyalóterek kialakítása lett. Ez a megállapítás volt az egyik legfontosabb iránymutatója a Zoom Rooms legújabb tárgyalóterem-megoldásának, mely azokat a modern funkciókat kínálja, amelyekre a szervezeteknek napjainkban leginkább szükségük van. Legyen szó irodáról, otthoni munkaállomásról, osztályteremről, vagy orvosi rendelőről a Zoom Rooms minden esetben rugalmas megoldásokat biztosít a hatékony kommunikáció jegyében.

Íme, néhány izgalmas Zoom Rooms funkció, ami magasabb szintre emeli a modern tárgyalóterek által nyújtott felhasználói élményt!

Külön kezelhető csoportszobák létrehozása – Breakout Room támogatás

Egy nemrég kiadott innovációnak köszönhetően a legújabb Zoom Rooms-ban lehetőség van a meetingeken belül kisebb csoportszobák létrehozására, beállítására és vezérlésére. Ez azt jelenti, hogy a rendszerben a Zoom Room Controller, vagy az érintőképernyő segítségével az értekezlet házigazdája csoportszobákhoz rendelheti a megbeszélések résztvevőit, a szobák beállításait pedig külön-külön szerkesztheti is.

Ez a funkció rendkívül praktikus például az iskolák virtuális osztálytermeiben, ahol a tanulókat gyakran kisebb csoportokba kell osztani a különböző projektekhez. A Breakout Rooms nem csak a tanintézmények számára nyújt hasznos megoldást, de a vállalatoknak is új lehetőségeket kínál a fokozott együttműködés és rugalmas munkavégzés megteremtésében.

A Focus Mode segítségével könnyen megteremthető a kiemelt kapcsolat élménye

Jó hír, hogy mostantól a Zoom Rooms is támogatja a Focus Mode funkciót. Eddig ugyanis csak a Zoom Meetings-ben volt elérhető ez a beállítás, ami olyan nézetben mutatja az értekezlet résztvevőit, hogy a képernyőn csak önmagukat, az esemény házigazdáját, illetve az általuk megosztott tartalmat láthatják, a többi jelenlévőt viszont nem.

Az online továbbképzéseket, tanfolyamokat, vagy virtuális oktatást kínáló szervezetek számára ez a lehetőség olyan környezetet teremt, ahol az előadók bensőségesebb atmoszférát és kiemelt élményt kínálhatnak a résztvevőknek a foglalkozások során.

Közösségi élmény a virtuális térben – Egyéni hátterek és személyre szabott elrendezés az Immersive View funkcióval

A személyes kapcsolat élményét nem egyszerű lemásolni a virtuális térben. A Zoom Immersive View funkciója azáltal segít az online meetingek házigazdáinak megbirkózni ezzel a kihívással, hogy a videó beszélgetések résztvevőit egyetlen közös virtuális háttérbe helyezi.

A beállítás további előnye, hogy a házigazdáknak lehetőségük van saját, egyedi háttereket is feltölthetni, így vonzó és szórakoztató környezetet hozhatnak létre a meetingek során. Ezenfelül a házigazdák személyre szabhatják a résztvevők elrendezését, lehetővé téve számukra a találkozó igényeinek megfelelő élmény megteremtését.

Zárd ki a zavaró tényezőket az elhomályosítható háttér funkció segítségével!

A Zoom for Home eszközök a távolról dolgozó alkalmazottak számára megannyi olyan képességet és funkciót tesznek elérhetővé, melyek mind fokozzák az együttműködést és mindenhová eljuttatják a Zoom Rooms erejét függetlenül attól, honnan végzik munkájukat.

A Zoom Rooms és a Zoom for Home számára egyaránt elérhető elhomályosított háttér funkcióval a felhasználók olyan professzionális légkört teremthetnek, a megbeszélések során, amely minimalizálja a háttér zavaró tényezőit, így a résztvevők figyelmét még inkább az előadóra helyezi. Ez a funkció a Zoom Rooms által hitelesített Poly eszközökön, valamint a Facebook portálon egyaránt támogatott.

Rugalmas lehetőségek a támogatott hardverkapcsolatoknak köszönhetően – Support for Poly Studio X70

A Zoom folyamatosan bővíti támogatott hardveres kapcsolatait a személyes és a csoportos eszközök kínálatában egyaránt.

Azok számára, akik nagyobb tárgyalóterekben szeretnék alkalmazni a Zoom videomegoldásait, a Poly Studio X70 béta verzióban a Zoom Rooms már Appliance-ként is elérhető. Ez lehetővé teszi a Zoom Rooms használatát nagyobb tárgyalók és munkaterek esetében is.

A Poly Studio X70 olyan technológiákkal segíti a jobb felhasználói élmény megteremtését , mint például a Poly DirectorAI automatikus követése. Ez olyan érzést teremthet a távolról bekapcsolódó munkatársak számára, mintha ők is személyesen a tárgyalóban lennének.

A multi-stream nézetnek köszönhetően senki nem marad figyelmen kívül

A nagyobb a tárgyalók esetében a virtuális megbeszélések során gyakran előforduló zavaró tényező, hogy, akik nem tartózkodnak a helyszínen, nem látják tisztán azokat a résztvevőket, akik a teremben távolabb ülnek, vagy épphogy a kamera látószögén belül vannak. Ez csökkentheti az együttműködés hatékonyságát, mivel a távolról bekapcsolódó felhasználók nem látják a teremben lévők arckifejezéseit, emiatt pedig nem tudják pontosan megragadni az érzelmi reakcióikat sem.

A Zoom béta verziójában már nyilvánosan is elérhető az új Multi-stream nézet funkció, ami akár három különböző kamera képét is képes megjeleníteni egyetlen konferenciateremben. Ez lehetővé teszi, hogy a Zoom Room kamerái jobban fókuszáljanak a résztvevők csoportjaira, és tisztábban jelenítsék meg őket a távolról bekapcsolódók számára is.

Ha többet szeretnél tudni arról, hogyan hozhatod ki a legtöbbet tárgyalótereidből, lépj kapcsolatba velünk!